COVID-19 în MOLDOVA

Austria: Toţi miniştrii de extremă dreapta demisionează din guvern

Austria: Toţi miniştrii de extremă dreapta demisionează din guvern

Toţi miniştri din Partidul Libertăţii (FPOe), de extremă dreapta, şi-au prezentat luni seara demisiile din guvernul de coaliţie din Austria.

Decizia a fost luată după ce ancelarul conservator Sebastian Kurz i-a propus preşedintelui ţării, demiterea ministrului de interne Herbert Kickl, relatează Reuters.

Ministrul transporturilor Norbert Hofer, noul lider desemnat al FPOe, a legat continuarea participării la guvernare a formaţiunii de soarta lui Kickl. Cancelarul Sebastian Kurz i-a propus luni seară preşedintelui ţării demiterea ministrului de interne, după publicarea, vineri, a unei înregistrări video compromiţătoare pentru liderul partidului de extremă dreaptă Heinz-Christian Strache, în care se vorbea despre finanţări ruse în sprijinul formaţiunii, în schimbul încredinţării de contracte publice.


Strache, un aliat al franţuzoaicei Marine Le Pen şi al italianului Matteo Salvini, a demisionat sîmbătă din postul de vicecancelar şi de lider al FPOe, după 18 luni de coaliţie cu formaţiunea lui Sebastian Kurz.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load