COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Australia: Pagubele provocate de incendii au fost estimate la 485 milioane de dolari

Australia: Pagubele provocate de incendii au fost estimate la 485 milioane de dolari

Autorităţile din domeniul asigurărilor estimează că nota de plată după incendiile din Australia se ridică - din septembrie anul trecut pînă acum - la circa 700 de milioane de dolari australieni, adică aproximativ 485 de milioane de dolari americani, informează DPA.

Consiliul Asigurărilor din Australia a declarat marţi că pînă acum au fost depuse aproape 9000 de cereri de despăgubiri pentru distrugeri şi daune, iar bilanţul va creşte probabil semnificativ în următoarele zile. Ministrul australian de finanţe, Josh Frydenberg, a declarat în aceeaşi zi că 20% din cererile primite au fost evaluate, iar dintre cele evaluate, jumătate au fost deja achitate.

Industria asigurărilor „a oferit soluţii de urgenţă clienţilor afectaţi” şi „un anumit sprijin în numerar”, a spus Frydenberg după o întîlnire cu oficiali din domeniu.


Pompierii din sudul şi estul Australiei beneficiază de un „scurt răgaz” datorat condiţiilor meteorologice mai blînde, dar săptămîna aceasta se aşteaptă o nouă intensificare a incendiilor de vegetaţie şi revenirea temperaturilor la peste 40 de grade Celsius, au anunţat marţi autorităţile. Serviciul rural de pompieri din statul New South Wales a comunicat că au fost distruse cel puţin 1588 de locuinţe, iar alte 653 au suferit daune în actualul sezon de incendii, declanşat în septembrie 2019. În statul Victoria, flăcările au distrus aproape 450 de clădiri. Se aşteaptă noi pagube în ambele state, cele mai afectate din Australia, deşi noaptea trecută a plouat. Zeci de incendii continuă să se propage şi în statul Australia de Sud.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load