Australia nu va mai plăti taxele suplimentare la importurile de oţel şi aluminiu

Australia nu va mai plăti taxele suplimentare la importurile de oţel şi aluminiu

Premierul australian Malcom Turnbull a confirmat sîmbătă că preşedintele american Donald Trump a fost de acord să excludă Australia din planul privind implementarea unor taxe suplimentare la importurile de oţel şi aluminiu, relatează site-ul agenţiei Dpa.


"Şi-a luat angajamentul de a avea o relaţie militară şi comercială corectă şi reciprocă", a declarat Donald Trump pe contul personal de Twitter, făcînd referire la premierul Turnbull.


"Lucrăm rapid la un acord de securitate pentru a nu fi nevoiţi să impunem tarife pentru oţel şi aluminiu aliatului nostru, măreaţa naţiune Australia", a adăugat liderul de la Casa Albă.


La scurt timp, Malcom Turnbull a folosit aceeaşi reţea de socializare pentru a îi transmite mulţumirile sale preşedintelui Donald Trump.


"Îţi mulţumim că ai confirmat că noile tarife nu vor fi impuse Australiei - benefic pentru locurile de muncă din Australia şi SUA", a declarat premierul australian.


Preşedintele american Donald Trump a anunţat, joi, impunerea unor tarife mai mari cu 25% pentru importurile de oţel şi de 10% pentru importurile de aluminiu. Decizia a fost contestată de mai multe state.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load