COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Australia anunță măsuri mai stricte la cumpărarea medicamentelor

Australia anunță măsuri mai stricte la cumpărarea medicamentelor

Autorităţile australiene au introdus joi restricţii suplimentare privind cumpărarea de medicamente, după ce s-a observat tendinţa populaţiei de a stoca medicamente pe fondul panicii provocate de coronavirus, informează dpa.

Paracetamolul şi produsul antiastmatic Ventolin se vor vinde doar cu reţetă şi doar cîte o cutie de persoană, a anunţat adjunctul medicului-şef al ţării, Paul Kelly. El a susţinut că Australia are un sistem bun de depistare a penuriilor de medicamente şi a făcut prin intermediul presei un apel la concetăţeni: "Vă rugăm nu cumpăraţi mai mult decît aveţi nevoie din orice - fie alimente, fie anumite medicamente". Potrivit lui Kelly, furnizorii din domeniul farmaceutic nu au semnalat lipsa niciunui produs, transmite NOI.md cu referire la digi24.ro.

Şi alţi oficiali guvernamentali le-au cerut australienilor să nu mai facă stocuri; supermarketurile s-au confruntat deja cu panica în rîndul cumpărătorilor.


David Littleproud, ministrul agriculturii şi situaţiilor de urgenţă, a susţinut că Australia dispune de o aprovizionare suficientă cu alimente proaspete, pe filiere sigure de la producători pînă la raft. "Realitatea este că producem destule alimente pentru 75 de milioane de oameni, noi sîntem doar 25 de milioane. Deci nu există niciun risc de probleme cu securitatea alimentară", le-a spus el joi reporterilor, adăugînd: "Le cer oamenilor să tragă aer în piept şi să-şi vadă de cumpărături cu calm şi politicos. Este destul pe rafturi pentru toată lumea".

Ministrul de interne Peter Dutton, aflat în izolare după ce a contractat coronavirusul, a declarat la postul de radio 2GB din Sydney că poliţia anchetează specula practicată în contextul stocării.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load