COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Australia acționează în judecată Facebook

Australia acționează în judecată Facebook

Facebook este dat în judecată de guvernul din Australia pentru violarea legilor legate de securitate ale țării. În urmă acestui proces, presupusă victima cere despăgubiri în valoare de 529 de miliarde de dolari.

Chiar dacă scandalul Cambridge Analytica s-a întîmplat acum cîțiva ani, daunele cauzate de acesta se resimt și astăzi.

Conform plîngerii depuse către Curtea de Justiție a Australiei în decursul zilei de ieri, Facebook a încălcat dreptul la intimitate a peste 311 mii de cetățeni. Asta s-a întîmplat după ce compania americană a oferit datele personale ale cetățenilor, aplicației This is Your Digital Life. Această scrugere de informațîi a avut loc între Martie 2014 și Mai 2015. Dezvoltatorii aplicației au vîndut datele primite către Cambridge Analytica, care le-a folosit în scopuri politice.

Australia susține că Facebook nu a reușit „să facă tot ce îi stă în putință pentru a-și proteja utilizatorii”. Cu atît mai mult cît americanii au oferit aceste informații unui scop total diferit față de cel pentru care au fost colectate. Ambele acțiuni sînt încălcări clare a legii Privacy Act 1988 din Australia.


Considerăm că Facebook nu a fost conceput astfel încît utilizatorii să nu poată alege cum și unde sînt folosite datele lor personale. Setările implicite ale rețelei de socializare facilitează scurgerea de informațîi personale - Angelene Falk, Australian Information Commissioner and Privacy Commissioner.

Plîngerea spune că majoritatea cetățenilor australieni ale căror date au fost vîndute, nici măcar nu au instalat aplicația. Datele acestora au fost colectate după ce prieteni din listele acestora au folosit software-ul, astfel nu au avut de ales dacă vor să își ofere datele sau nu. OAIC susține că doar 53 de persoane din Australia au descărcat aplicația This is Your Digital Life.

Fiecare încălcare a legii mai sus amintite vine de la sine însoțită de o amendă cel mult 1.7 milioane de dolari. O singură amendă înseamnă o mulțime de bani, dar cînd o înmulțești cu cele 311.127 de cazuri obții suma aproape comică de 529 de miliarde de dolari. Că și termen de comparație, venitul total al guvernului australian pe 2019 a fost de 513.7 miliarde de dolari.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load