TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Audienţa galei Oscar 2020, la cel mai scăzut nivel

Audienţa galei Oscar 2020, la cel mai scăzut nivel

Transmisiunea televizată a celei de-a 92-a gale de decernare a premiilor Oscar a înregistrat duminică seară cea mai scăzută audienţă din istoria sa, în cădere liberă faţă de anul trecut, fiind urmărită de doar 23,6 milioane de telespectatori din Statele Unite ai postului ABC.

În 2019, gala Oscarurilor, cele mai prestigioase premii cinematografice de la Hollywood, a atras în faţa micilor ecrane 29,6 milioane de telespectatori, după ce înregistrase un minim istoric de 26,5 milioane de telespectatori în anul precedent.


Ediţia din 2020 va rămîne însă în istorie pentru victoria repurtată la categoria "cel mai bun film" de pelicula sud-coreeană "Parasite", primul lungmetraj turnat într-o limbă străină (alta decît engleza) care a cîştigat trofeul decernat în cadrul acestei categorii regină a galelor Oscar. Însă criticii sînt de părere că gala din 2020, ce a avut o durată de peste trei ore şi jumătate, a fost lentă şi cu sincope şi că nu va rămîne în memoria publicului.

Pentru al doilea an consecutiv, organizatorii au decis să renunţe la un prezentator principal, sperînd să reediteze astfel succesul din 2019, însă prestaţiile vedetelor care au urcat pe scenă pentru a spune glume şi a deschide plicurile cu numele cîştigătorilor au fost în mare parte dezamăgitoare.

Regizorul sud-coreean Bong Joon-ho "a reuşit să evite ca gala 2020 să se numere printre cele mai proaste din istoria Oscarurilor", au scris jurnaliştii de la site-ul IndieWire. "Multe dintre lucrurile propuse pentru gala Oscar 2020 pur şi simplu nu au funcţionat", au adăugat ei.

În ceea ce priveşte prestaţiile muzicale, între Randy Newman şi Elton John, "au semănat cu toate galele Oscar pe care aţi putut să le vedeţi pe parcursul ultimelor două sau trei decenii", au deplîns jurnaliştii de la The Washington Post.

Audienţa galei Oscar, care depăşea 43 de milioane de telespectatori în 2014, nu a încetat să se prăbuşească în ultimii ani în Statele Unite, la fel ca toate celelalte ceremonii de decernare a unor premii importante (Golden Globes, Grammy Awards etc.).

Selecţia Oscarurilor din acest a fost aspru criticată, mulţi reproşînd absenţa diversităţii etnice şi culturale din rîndul artiştilor nominalizaţi, dar şi absenţa femeilor din categoria "cel mai bun regizor". Anumiţi internauţi au lansat pe reţelele de socializare apeluri la boicotarea galei.

Cu toate acestea, dintre trofeele atribuite la ediţia 2020, o treime au fost cîştigate de femei.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load