COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Au spus nu restricțiilor. Mai multe țări și-au redeschis hotarele

Au spus nu restricțiilor. Mai multe țări și-au redeschis hotarele

Statele baltice și-au deschis granițele între ele, dînd naștere unei "bule" în care 6,2 milioane de oameni pot călătorii fără restricții, informeaz BBC.

Cetățenii și rezidenții din Estonia, Letonia și Lituania se pot deplasa liber în interiorul granițelor, însă cetățenii care sosesc din afara acestor țări trebuie să stea în carantină 14 zile.

Aceasta este prima "bulă de călătorit" creată în Europa, după ce statele au început să-și închidă granițele în primele luni ale anului din cauza epidemiei de coronavirus.


Într-un comunicat de presă, premierul lituanian Saulius Skvernelis a catalogat acțiunea drept "o oportunitate pentru redeschiderea afacerilor și o rază de speranță pentru oameni că viața revine la normal". Economiile țărilor baltice ar urma să scadă cu pînă la 8% în 2020 din cauza crizei provocare de pandemia de coronavirus.

Sub noile reguli, oricine nu a călătorit în afara statelor baltice în ultimele două săptămîni, nu este infectat și nu a intrat în contact cu o persoană pozitivă, poate călătorii liber în Estonia, Lituania și Letonia.

Statele baltice, cu o populație cumulată de 6,2 milioane de locuitori, nu au fost atît de afectate de coronavirus precum alte țări din Europa. Cele trei țări au împreună mai puțin de 150 de morți de coronavirus, potrivit datelor Universității Johns Hopkins. Datele oficiale prezintă puține cazuri noi și guvernele din Estonia, Letonia și Lituania au început deja să ridice restricțiile.

Finlanda și Polonia au fost abordate pentru a se alătura "bulei", după ce ambele țări au ridicat restricțiile în privința călătoriilor de afaceri și în scop educațional.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load