Au fost numite țările cu cele mai mari rezerve de aur

Au fost numite țările cu cele mai mari rezerve de aur

Fondul Monetar Internațional și Consiliul Mondial al Aurului au adunat informații privind rezervele de aur ale țărilor la începutul lunii aprilie 2019. Despre aceasta a anunțat Business Insider.


Pe primul loc se situează Statele Unite ale Americii. Rezerva de aur ofcială constituie 8133,5 tone. Ponderea metalelor prețioase în rezervele valutare ale țării este de 74,9%. Rezerva de aur a SUA este aproape de două ori mai mare decît rezervele de aur ale Germaniei și Italiei în total.


Urmează Germania (3369,7 tone și 70,6 la sută). În 2017 ea a reușit să-și întoarcă rezervele de aur în valoare de miliarde de dolari din Statele Unite și Franța, cu ajutorul cărora banca centrală a Germaniei încearcă să recîștige încrederea societății.


Italia s-a clasat pe locul al treilea (2451,8 tone și 66,9%). Adevărul e că viitorul rezervei de aur este discutabil din cauza popularității în creștere a partidului politic ”Mișcarea de cinci stele”, caracterizat de populism și euro-scepticism. Anterior, Roma a propus transferarea dreptului de proprietatea oficial asupra rezervelor de aur populației. În prezent, acest drept aparține Băncii Italiei.


Locul al patrulea este ocupat de Franța (2436 de tone și 61,1%).


În 2018, Banca Franței a început să-și îmbunătățească starea rezervelor de aur, fapt ce va ajuta țara să realizeze noi succese în domeniul comerțului internațional.


Rusia închide primele cinci poziții (2150,5 tone și 19,1%).
Aici, guvernul, de asemenea, cumpără aur, deoarece tinde să reducă dependența de activele americane, iar în ultimii zece ani a mărit rezervele de patru ori.
 


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load