Au fost găsite urmele unui măcel antic de sute de oameni

Au fost găsite urmele unui măcel antic de sute de oameni

Oamenii de știință israelieni au descoperit urme ale cuceririi Ierusalimului antic de către Babilonia în 587-586 î.Hr., informînd despre acesta fapt printr-un comunicat de presă, prezentat pe Phys.org.

Cercetătorii au dezgropat straturi de cenușă, vîrfuri de săgeată scitice, fragmente din epoca fierului, lămpi, precum și bijuterii din argint și aur. Combinația de artefacte și materiale găsite oferă posibilitatea de a asocia cu exactitate descoperirea cu cucerirea Ierusalimului, deoarece explicațiile alternative pot fi respinse. De exemplu, vîrfurile de săgeată scitice au fost folosite de armatele babiloniene și sînt caracteristice secolelor VII-VI î.Hr. Stratul de cenușă, în care se află obiecte valoroase, la rîndul său, indică jefuirea și distrugerea orașului.

Arheologii au descoperit, de asemenea, bijuterii rare, inclusiv un ciucure sau un cercel de aur în formă de clopot și partea inferioară în formă de strugure de poamă. Ele indică bogăția oamenilor care au trăit în Ierusalim în timpul asediului.

Se crede că cucerirea Ierusalimului de către regele babilonian Nabucodonosor II a fost crudă și a dus la moartea unui număr imens de oameni, incendierea și distrugerea orașului, precum și distrugerea Templului lui Solomon.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load