Au fost anunţate oraşele cu cele mai mari salarii pentru străini

Au fost anunţate oraşele cu cele mai mari salarii pentru străini

Mumbay este oraşul cu cele mai înalte salarii medii anuale pentru specialişti străini. Salariile expaţilor în megapolis-ul indian constituie peste 217 mii de dolari, fiind de două ori mai mare decît salariul mediu al specialiştilor străini pe glob (circa 100 de mii de dolari).


Acest lucru rezultă din studiul efectuat de HSBC Bank International Ltd., transmite Bloomberg. 


Pe locul doi după salariul mediu anual al unui expat s-a poziționat San Francisco, unde specialiştii străini cîştigă circa 207 de mii de dolari. Pe locul trei – Zurichul elveţian cu un salariu mediu mai puţin de 207 de mii de dolari. 


De asemenea, în top-10 au fost incluse Shanghai (China) – 202 mii de dolari, Geneva (Elveţia) - aproape 185 de mii, New York (SUA) - 182 de mii, Los Angeles (SUA) -  161 de mii, Jakarta (Indonezia) – peste 152 de mii, Hong Kong (China) - 148 de mii şi Parisul (Franţa) – aproape 140 de mii. 


În pofida faptului că în ţările asiatice expaţilor li se oferă salarii mai înalte, în top-5 oraşe cu cele mai favorabile condiţii de muncă pentru expaţi nu a fost inclus nici Mumbay, nici Shanghai, nici Jakarta. Potrivit studiului, cele mai promiţătoare sub aspectul carierei sînt San Francisco, Londra (locul 26 în ratingul salariilor), New York, Dublin (locul 37) şi Birmingham (locul 50). Totodată, la Dublin şi Birmingham salariile expaţilor sînt mai mici, decît în medie pe glob - 91,4 şi, respectiv, 60 de mii de dolari.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load