COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Un astronaut american și-a luat rămas bun de la Alexei Leonov (FOTO)

Un astronaut american și-a luat rămas bun de la Alexei Leonov (FOTO)

Alexei Leonov a fost îngropat la data de 15 octombrie, la Cimitirul Memorial Militar Federal din suburbia Mîtischah.

La funeraliile cosmonautului sovietic și rus Alexei Leonov a venit din SUA și astronautul american de 89 de ani, Thomas Stafford, transmite Noi.md.

„Alexei, nu te voi uita niciodată!”, a spus legendarul american în limba rusă. El era prieten foarte bun cu Alexei Leonov. Împreună au participat la proiectul Soiuz Apollo (1975).


Thomas Stafford l-a numit pe unul dintre nepoții săi Alexei în cinstea lui Leonov, precum și a adoptat prin intermediul lui Leonov doi băieți ruși din suburbia Moscovei.

La înmormîntare, Thomas Stafford a fost condusă la braț de prima femeie-cosmonaut Valentina Tereșcova, în vîrstă de 82 de ani.

Alexei Leonov a fost un astronaut sovietic și rus care a realizat prima din istorie ieșire în spațiul deschis. A murit la Moscova, pe 11 octombrie, în cel de-al 86-lea an al vieții sale în spitalul Burdenko din Moscova și a fost înmormîntat pe 15 octombrie la Cimitirul Memorial Militar Federal din Mîtischah, regiunea Moscovei. Alexei Leonov a fost declarat de două ori erou al Uniunii Sovietice, a primit acest titlu în 1965 și 1975.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...

Sondaj Toate

load