COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Asasinarea lui Suleimani, subiectul discuției dintre Lavrov și Pompeo

Asasinarea lui Suleimani, subiectul discuției dintre Lavrov și Pompeo

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a discutat cu secretarul de stat, Mike Pompeo, despre asasinarea generalului iranian Kassem Suleimani de către Statele Unite.

În ajun Statelor Unite a lansat un atac de rachete în zona aeroportului din Bagdad, în timpul căruia, pe lîngă comandantul Quds, au fost ucise încă zece persoane. Printre aceștia se află șeful adjunct al forţelor militare șiite din Irak, Abu Mahdi al-Muhandis și alți patru ofițeri ai Corpului Gărzii Revoluționare Islamice.

Pentagonul a declarat că atacul a fost sancționat de președintele SUA, Donald Trump. Washingtonul îl consideră generalul decedat implicat în atacuri asupra bazelor coaliției și a ambasadei SUA la Bagdad.


Liderul suprem iranian, Ayatollah Ali Khamenei și președintele Hassan Rouhani, au declarat că Teheranul se va răzbuna pe Statele Unite, iar ministrul Apărării, Amir Khatami, a promis un „răspuns zdrobitor” la moartea comandantului militar. Uciderea lui Suleimani a fost condamnată la Bagdad, Damasc și Ankara.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load