Arheologii au descoperit o cameră secretă în „Casa de Aur“ a lui Nero

Arheologii au descoperit o cameră secretă în „Casa de Aur“ a lui Nero

O echipă de arheologi a descoperit o cameră secretă decorată cu fresci detaliate, în timpul lucrărilor de restaurare efectuate la Domus Aurea sau „Casa de aur“ a împăratului Nero, construită acum 2000 de ani.


Echipa a descoperit o deschidere care a condus la o cameră acoperită de ilustraţii cu creaturi mitice, inclusiv centauri şi zeul Pan, au declarat pentru AFP oficiali de la parcul arheologic Colosseum.


Arheologii au supranumit camera, care va avea nevoie de excavaţii, avînd în vedere că mare parte din ea este îngropată şi doar bolta este vizibilă, Sala della Sfinge, sau Sala Sfinxului şi susţin că este o descoperire importantă.  


Această descoperire este un crîmpei din „atmosfera anilor 60 ai primului secol de după Hristos în Roma“, au declarat oficialii de la Colosseum, adăugînd că ceea ce se putea vedea „este foarte vizibil şi foarte bine conservat“.    


Construit între anii 64 şi 68 e.n., complexul imens, pe care şi alţi împăraţi romani au construit ulterior, este compus din clădiri, grădini şi un lac artifical.  


După ce Nero a murit în 68 e.n., succesorii săi au încercat să distrugă urmele domniei lui. Împăratul Traian a ordonat ca Domus Aurea să fie acoperit cu pămînt şi  deasupra să fie construite băi publice, în timp ce Vespasian a dezvoltat un alt proiect în locul lacului artificial.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load