TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Arabia Saudită se deschide turiștilor

Arabia Saudită se deschide turiștilor

Pentru prima dată în istorie, Arabia Saudită nu le mai pune condiții turiștilor care vor să viziteze țara. Cetățeni din 49 de state din Europa, Asia și America vor putea solicita documentele de călătorie, care vor fi disponibile online pentru 80 de dolari.


Lista celor 49 de țări va fi făcută publică astăzi.


Ministrul saudit al Turismului, Ahmad al-Khateeb, spune că este un „moment istoric”.


Aceasta, în condițiile în care până acum primeau viză doar pelerinii, oamenii de afaceri și muncitorii veniți din alte țări, potrivit digi24.ro


„Vizitatorii vor fi surprinși de comorile pe care le avem – 5 situri Unesco, o cultură locală vibrantă și frumuseți naturale care-ți taie respirația”, spune al-Khateeb.


Nu vor fi mai restricții pentru femeile neînsoțite, ca pînă acum. Acestea nu vor fi obligate nici să poarte abaya - acea rochie lungă pînă în pămînt - și nici văl. Autoritățile recomandă totuși un stil vestimentar decent.


Accesul străinilor la Mecca și Medina rămâne însă limitat. De asemenea, alcoolul rămîne interzis.


Motivul din spatele deciziei


Decizia de a deschide țara pentru turiști face parte dintr-o reformă economică menită să reducă depenndența Arabiei Saudite de petrol.


Țara vrea ca numărul turiștilor saudiți și străini să ajungă la 100 de milioane pe an, până în 2030 și să creeze astfel un milion de locuri de muncă în turism.


În 2017, Arabia Saudită a anunțat un proiect masiv de dezvoltare a turismului, care vizează transformarea a 50 de insule și locuri de la Marea Roșie în stațiuni de lux.


Anul trecut a început construcția unui adevărat oraș turistic lângă Riad, care va include parcuri de distracție și o zonă de safari.


Totuși, anunțul vine pe fondul deteriorării imaginii Arabiei Saudite în lume, după uciderea, anul trecut, a jurnalistului Jamal Khashoggi și după acțiunile întreprinse împotriva militantelor pentru drepturile femeilor.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load