Arabia Saudită: 11 prinţi arestaţi după ce au protestat

Arabia Saudită: 11 prinţi arestaţi după ce au protestat

Autorităţile din Arabia Saudită au arestat 11 prinţi care se adunaseră în faţa unui palat din Riad pentru a protesta împotriva unui decret prin care le-au fost suspendate subvenţiile pentru curent şi apă, relatează sîmbătă media locale preluate de dpa.

Scăderea preţurilor la petrol a determinat autorităţile din regat să introducă măsuri de austeritate, inclusiv reduceri ale subvenţiilor pentru energie, aminteşte dpa.

Prinţilor li s-a cerut să plece din faţa palatului, dar au refuzat, a relatat site-ul de ştiri Sabq, citînd surse anonime. În consecinţă, gărzilor regale li s-a ordonat ca protestatarii să fie plasaţi în arest, unde vor şi rămîne pentru a fi judecaţi.

În noiembrie, numeroase figuri proeminente din politica şi mediul de afaceri saudite au fost reţinute într-o campanie lansată de o comisie anticorupţie condusă de prinţul moştenitor Mohammed, fiul preferat al regelui Salman, menţionează dpa. În decembrie, procurorul şef al regatului a anunţat că majoritatea celor reţinuţi au acceptat o reglementare financiară pentru a evita procesul.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load