TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Aproape jumătate dintre americani cred că preşedintele Trump ar trebui să fie destituit

Aproape jumătate dintre americani cred că preşedintele Trump ar trebui să fie destituit

Numărul americanilor care consideră că preşedintele Donald Trump ar trebui să fie destituit a crescut cu opt puncte procentuale în ultima săptămînă, în contextul publicării transcriptului convorbirii telefonice purtate la 25 iulie de liderul american şi omologul său ucrainean Volodimir Zelenski, indică un sondaj de opinie Reuters/Ipsos dat luni publicităţii, citat de Agerpres.


Conform stenogramei convorbirii telefonice respective, cei doi preşedinţi au discutat şi despre ancheta pentru corupţie desfăşurată de autorităţile de la Kiev împotriva fiului fostului vicepreşedinte american Joe Biden şi care ar fi fost oprită în urma intervenţiei acestuia din urmă.


Sondajul, realizat în perioada 26-30 septembrie pe un eşantion de 2.234 de americani cu drept de vot (printre care 944 de democraţi şi 855 de republicani), arată că 45% dintre americani cred că Trump ''ar trebui să fie destituit'', comparativ cu 37% săptămîna trecută, în timp ce 41% dintre americani sînt de părere că preşedintele SUA nu ar trebui să fie destituit.


În rândul alegătorilor democraţi, 74% susţin că Donald Trump trebuie să fie destituit, cu opt puncte procentuale mai mult decît săptămîna trecută, în timp ce doar 13% (faţă de 10% săptămîna trecută) dintre republicani susţin destituirea liderului de la Casa Albă.


Acelaşi sondaj relevă că 66% dintre americanii cu drept de vot consideră că orice oficialitate aleasă ''trebuie să fie eliberată'' din funcţie dacă a colaborat cu un guvern străin pentru a-şi ataca un rival politic. Opinia este împărtăşită de 46% dintre republicani, 88% dintre democraţi şi aproximativ două treimi dintre independenţi.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load