COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Aproape 100 de deţinuţi din Nigeria au reușit să fugă

Aproape 100 de deţinuţi din Nigeria au reușit să fugă

Ploile torenţiale care au căzut luni în statul Kogi din centrul Nigeriei au permis unui număr de peste 100 de deţinuţi să evadeze dintr-o închisoare locală, a anunţat marţi purtătorul de cuvînt al Serviciilor corecţionale din această ţară africană.

„Ploi torenţiale au căzut luni, 28 octombrie, în Koton Karfe, provocînd pagube teribile şi distrugînd bariera care înconjoară închisoarea locală.

Celulele deţinuţilor au fost acoperite de apă şi anumiţi deţinuţi au fost nevoiţi să forţeze uşile pentru a nu se îneca”, a declarat Of Enobore, reprezentant al Serviciilor corecţionale nigeriene, citat de Agerpres. „122 dintre ei au profitat de ocazie pentru a evada, 105 au rămas la faţa locului.


Douăzeci şi cinci dintre fugari au fost arestaţi, ceilalţi 97 sînt încă în libertate şi au fost daţi în urmărire”, a adăugat el. Nigeria, ţara cu cea mai mare populaţie din Africa – 190 de milioane de locuitori – este deosebit de afectată de precipitaţiile importante care continuă să cadă în finalul actualului sezon al ploilor.

Statele sale centrale Niger, Benue, Kogi şi Taraba sînt deosebit de afectate. Ploile au distrus culturile din această „centură agricolă” foarte importantă pentru ţară şi au forţat zeci de mii de persoane să îşi părăsească locuinţele, potrivit Agenţiei naţionale de gestionare a situaţiilor de urgenţă (NEMA).

Peste 40 de sate au fost în totalitate distruse de către ape în ultimele zile în statul Adamawa, situat în nord-estul ţării, a anunţat agenţia naţională de presă din Nigeria (NAN).

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load