TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Anunțul oficial al Google. Ce s-a întîmplat cu clipurile video ale utilizatorilor

Anunțul oficial al Google. Ce s-a întîmplat cu clipurile video ale utilizatorilor

Clipurile video ale unora dintre utilizatorii serviciilor Google au ajuns în contul unor străini. Dintr-o eroare.

Google Takeout, serviciul Google care permite utilizatorilor să descarce toate datele pe care Google le are despre ei, se află în centrul unei grave probleme care afectează intimitatea utilizatorilor.

Afectaţi sînt acei utilizatori care au folosit Google Takeout în perioada 21-25 noiembrie 2019. În loc să fie descărcate împreună cu restul datelor, o parte a filmărilor salvate în Google Photos au fost trimise de Google în contul altor utilizatori, transmite Noi.md cu referire la stirileprotv.ro.


Dincolo de faptul că este, în mod evident, o problemă gravă, ciudată este uşurinţa cu care Google vorbeşte despre aceasta în mail-urile de înştiinţare trimise utilizatorilor, ca şi cum nu s-ar fi întîmplat mare lucru

Google se disculpă susţinînd că doar un procent foarte mic de utilizatori a fost afectat - 0,01%.

Însă, Google Photos are peste 1 miliard de utilizatori, ceea ce ar însemna că filmările personale ale unui număr de cel puţin 100.000 de utilizatori au fost trimise unor persoane necunoscute.

De cealaltă parte a erorii, alţii oamenii s-au aflat în situaţia de a vedea în propriul cont conţinut care nu le aparţine.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load