COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Anthony Fauci, despre revenirea la normalitate

Anthony Fauci, despre revenirea la normalitate

Epidemiologul-șef al SUA, dr. Antony Fauci, nu crede că întoarcerea la normalitate se va produce mai devreme de anul viitor.

Pînă atunci, SUA vor fi izolate mai multe luni în încercarea de a combate răspîndirea coronavirusului. Potrivit The Telegraph, Fauci a făcut un apel, în încercarea de a opri oamenii să mai iasă în stradă să demonstreze împotriva rasismului, iar dacă sunt hotărîți să o facă, măcar să poarte mască.

Pînă la revenirea la toate activitățile obișnuite, prognozată de medicul epidemiolog Anthony Fauci pentru anul viitor, oamenii trebuie să-și reducă așteptările „pentru călătoriile și activitățile tipice de vară”.


Dr. Anthony Fauci a declarat că interdicția de călătorie în SUA pentru turiști din țări grav afectate de coronavirus, cum este și Marea Britanie, poate dura până la dezvoltarea unui vaccin. Ridicarea interdicțiilor va avea loc „mai probabil în luni decît în săptămâni”, a spus Fauci pentru ziarul britanic „The Telegraph”, citat de Digi24.

„Nu cred că va avea loc o retragere imediată a acestor tipuri de restricții. Acesta este sentimentul meu, privind ceea ce se întîmplă cu rata infecției” este părerea avansată de directorul Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase din SUA.

Apelul pentru manifestanții antirasism

SUA au rămas printre cele mai afectate țări de criza coronavirusului, iar numărul de infecții crește îngrijorător. America a depășit două milioane de cazuri și a înregistrat 113.000 decese. Aproape 1.000 de oameni mor în fiecare zi, iar numărul infecțiilor a crescut în 21 de state americane.

„Am avut succes în suprimarea virusului în orașele în care au existat focare majore – New York, Chicago, Detroit, New Orleans, dar vedem acum mai multe state, în timp ce încearcă să se redeschidă și să revină la normal, înregistrează creșteri semnificative ale numărului de cazuri noi”, a explicat Anthony Fauci.

În aceste condiții, dr. Antony Fauci face un apel la rațiune și le cere oamenilor să evite manifestațiile din ultimele săptămîni pornite după uciderea lui George Floyd. O repornire a crizei nu este departe, consideră infecționistul, care cere ca toată lumea să păstreze în continuare distanțarea socială și măsurile de siguranță.

Aș spune că într-o lume perfectă, oamenii nu ar trebui să se adune într-o mulțime și să demonstreze. Dar știu, chiar dacă spui asta, ei vor merge să o facă. Deci, dacă o veți face, nu scoateți masca atunci cînd strigați sau scandați la un protest” Anthony Fauci

Între timp, ar putea fi scoase pe piață chiar și cinci vaccinuri diferite împotriva COVID-19, dar este prea devreme pentru a ști dacă acestea funcționează, a adăugat Fauci.

„Avem potențiale vaccinuri care fac progrese semnificative. Avem poate patru sau cinci. Nu putem garanta niciodată succesul cu un vaccin, este o prostie să faci acest lucru. Există atît de multe posibilități ca lucrurile să nu funcționeze. Dar tot ceea ce am văzut din rezultatele provizorii ne arată că este posibil să avem două sau trei vaccinuri de succes”.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load