TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Ani grei de închisoare pentru bărbatul care a trimis bombe artizanale criticilor lui Trump

Ani grei de închisoare pentru bărbatul care a trimis bombe artizanale criticilor lui Trump

Un american în vîrstă de 57 de ani, care a trimis o serie de colete-capcană unor personalităţi democrate şi unor critici ai preşedintelui Donald Trump, a fost condamnat la 20 de ani de închisoare.

Trimiterea prin poştă a acestor bombe artizanale, pentru care Cesar Sayoc a pledat vinovat în martie, a suscitat o îngrijorare la scară naţională şi a dus la o amplă anchetă a poliţiei pe întreg teritoriul American, relatează AFP, citată de Agerpres.

„Natura şi circumstanţele acestor infracţiuni sînt oribile”, a explicat judecătorul Jed Rakoff, cînd şi-a dat verdictul.


Sayoc, care locuia în Florida, a expediat coletele la sfîrşitul lui octombrie 2018 la circa 15 personalităţi anti-Trump. Printre cei vizați se află miliardarul şi filantropul George Soros, fostul secretar de stat Hillary Clinton, fostul preşedinte Barack Obama, fostul vicepreşedinte Joe Biden sau actorul new-yorkez Robert de Niro.

Niciunul dintre colete nu a explodat şi nici măcar nu a ajuns la destinatari. Însă vizîndu-i în mod specific pe democraţi, acestea au făcut să crească tensiunea în SUA, în plină campanie electorală pentru alegerile de la jumătatea mandatului de la 6 noiembrie.

Cesar Sayoc, care avea antecedente judiciare şi trăia într-o camionetă acoperită cu postere pro-Trump şi anti-democrate, a fost arestat în Florida, la cinci zile după ce primul colet a fost găsit în cutia din scrisori a reşedinţei lui George Soros, din nordul New York-ului.

În urma unei vaste operaţiuni, poliţia a găsit amprentele sale digitale şi ADN-ul său pe pachete. Bărbatul a fost inculpat iniţial pentru 30 de capete de acuzare, care făceau ca el să rişte închisoarea pe viaţă.

El a pledat vinovat, în cele din urmă, pentru 65 de capete de acuzare, recunoscînd că a trimis 16 colete-capcană unor personalităţi din rîndul democraţilor.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load