TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Angela Merkel îl sprijină pe Petro Poroşenko

Angela Merkel îl sprijină pe Petro Poroşenko

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, l-a primit în vizită pe actualul preşedinte de la Kiev, Petro Poroşenko. În cadrul întrevederii, Merkel a declarat că Berlinul va continua să fie alături de Ucraina în privinţa integrităţii sale teritoriale.

"În ultimii cinci ani, noi am avut o poziţie fermă de partea Ucrainei. Întotdeauna am recunoscut și apreciat curajul poporului ucrainean, care a demonstrat în mod impresionant în 2013 și 2014 că ştie să se ridice în picioare pentru democrație", a spus Angela Merkel, Cancelarul Germaniei.

Merkel s-a pronunţat pentru continuarea dialogului diplomatic în formatul "Normandia", cu participarea Franţei, Germaniei, Ucrainei şi Rusiei, lansat în 2014 pentru soluţionarea conflictului din estul ţării vecine.


Totodată, cancelarul german a cerut Moscovei să îi elibereze pe cei 24 de marinari ucraineni arestaţi în noiembrie anul trecut, lîngă strîmtoarea Kerci.

La rîndul său, liderul de la Kiev a cerut încă o dată întreruperea construcţiei "Nordstream 2", a doua conductă prin care Rusia încearcă să ocolească Ucraina în tranzitarea gazelor naturale către Europa.

De la Berlin, Poroşenko urmează să plece la Paris, unde contracandidatul său s-a întîlnit pentru prima dată cu preşedintele francez Emmanuel Macron.

Turul doi al alegerilor prezidenţiale din Ucraina se va desfăşura pe 21 aprilie.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load