Anchetatorii ar fi aflat de unde a pornit focul la Notre-Dame

Anchetatorii ar fi aflat de unde a pornit focul la Notre-Dame

Procurorul Republicii din Paris a declarat marţi, după incendiul care a provocat distrugeri importante Catedralei Notre-Dame, că pista accidentală este privilegiată, dînd asigurări că „nimic nu indică un act voit”, informează AFP, potrivit agerpres.

„Cinci întreprinderi aveau lucrări la sit. Începînd de astăzi, au început audierile muncitorilor şi angajaţilor acestor întreprinderi. În jur de 15 dintre ei au fost arestaţi. Sînt circa 15 care lucrau, care erau prezenţi ieri acolo”, a precizat Remy Heitz în timpul unei conferinţe de presă în faţa Notre-Dame, adăugînd că poliţia judiciară a mobilizat aproape 50 de anchetatori.

Procurorul a explicat că a existat „o primă alertă la orele 18:20, urmată de o procedură de ridicare a suspiciunilor, însă nu fusese constată nicio declanşare a focului”. „A existat apoi o a doua alertă la 18:43, şi atunci focul a fost constatat la nivelul acoperişului. Între timp, catedrala a fost evacuată, pentru că o slujbă începuse cu puţin timp înainte acolo”, a continuat procurorul Parisului.

Investigaţiile vor dura mult şi vor fi complexe, a atenţionat Remy Heitz, însă „toate mijloacele sînt puse în aplicare pentru a ajunge la adevăr, pentru a cunoaşte originea acestui teribil incident”, a promis el.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load