TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Anchetă de amploare în Australia după ce peste o sută de koala au fost găsiţi morţi

Anchetă de amploare în Australia după ce peste o sută de koala au fost găsiţi morţi

O investigaţie a fost lansată în Australia după o operaţiune de defrişare în urma căreia circa 40 de koala au fost găsiţi decedaţi, iar alţi 80 au avut nevoie de îngrijiri medicale, relatează marţi Xinhua.

Autorităţile au aflat despre evenimentul tulburător săptămîna trecută, cînd o persoană din zonă a dat peste plantaţia forestieră în timp ce făcea o drumeţie în apropiere de localitatea Cape Bridgewater.

Investigaţia a fost lansată de Departamentul pentru Mediu, Terenuri, Apă şi Planificare din statul Victoria.


''Este un incident groaznic, va fi investigat în mod corespunzător, iar cei implicaţi nu vor avea nicio cale de exonerare de răspundere'', a declarat marţi reporterilor premierul din statul Victoria, Daniel Andrews. ''Dacă cineva a greşit, iar acest lucru poate fi stabilit, atunci va simţi din plin impactul legii'', a adăugat el.

Grupul de exploatare forestieră South West Fiber a declarat că a efectuat recent lucrări pe proprietate, însă a negat orice implicare în acest incident, adăugînd că zona a fost restituită proprietarului, în noiembrie 2019. ''South West Fiber a lăsat un număr adecvat de "copaci de habitat" pentru populaţia existentă de koala şi a furnizat detalii despre acestea într-o scrisoare la adresa proprietarului terenului, în care se menţionează că aceşti koala nu au fost răniţi şi sînt în stare bună'', a precizat compania. Potrivit acesteia, copacii rămaşi au fost tăiaţi ulterior.

''Nu am vrut să omor în mod deliberat koala. Nu sînt un criminal, sînt fermier, ne pasă şi nouă'', a declarat pentru mass-media locale deţinătorul proprietăţii de 55 de hectare.

Se estimează că aproximativ jumătate din populaţia de koala din Australia a fost ucisă de incendiile de vegetaţie fără precedent din această vară, iar numeroase grupuri de activişti de mediu şi de specialişti în fauna sălbatică au solicitat ca acest animal australian îndrăgit să fie inclus în mod oficial pe lista speciilor pe cale de dispariţie.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load