COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Amsterdam introduce o nouă taxă pentru turiști

Amsterdam introduce o nouă taxă pentru turiști

În 2020, Amsterdam va percepe o taxă turistică de trei euro pe noapte, pe lîngă colectarea a 7% din factura totală pentru pensiuni și hoteluri din oraș. Pe scurt, acest lucru este mai mult decît oriunde altundeva în Europa, relatează portalul CNN Travel.

„De exemplu, pe Booking.com, rezervarea unei camere la hotelul Rembrandt Square din Amsterdam pe 28 martie va costa 132,5 euro pentru doi. Pe lîngă această sumă, turiștii vor trebui să plătească aproape 16 - trei euro pe persoană și 7% din factura totală pentru cazare. La Berlin, taxa turistică este de 5%, iar cazarea în cel mai scump hotel Adlon Kempinski, unde s-au cazat Barack Obama, Angelina Jolie și Michael Jackson, va costa aproape 250 de euro pe zi și puțin mai mult de 11 euro – o taxă turistică ”, se arată în declarație, menţionează UNIAN.

Fondurile acumulate (aproximativ 100 de milioane de euro pe an) vor fi cheltuite pentru restaurarea clădirilor istorice și a obiectelor de patrimoniu cultural, pentru salubrizarea parcurilor și canalelor fluviale ale orașului.


Copiii, precum și adolescenții sub 16 ani vor fi scutiți de impozit. În plus, autoritățile din Amsterdam au introdus un impozit de un euro pentru cazare în camping. Taxa de închiriere a apartamentelor a crescut cu pînă la 10%, inclusiv taxa pentru serviciul de rezervări private Airbnb. Totodată, Amsterdam pretinde la achitarea taxei de opt euro pentru persoanele care au ajuns în oraș cu vaporul.

Unii experți nu exclud faptul că turiștii mai economicoşi ar putea renunţa la înnoptări în capitală, mergînd în orașe mai loiale ale Olandei.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load