COVID-19 în MOLDOVA

Amețitor! A fost inaugurat cel mai lung pod de sticlă din lume (VIDEO)

Amețitor! A fost inaugurat cel mai lung pod de sticlă din lume (VIDEO)

Un pod de sticlă care leagă două văi din China a intrat în Cartea Recordurilor, fiind cea mai lungă construcție de acest fel.

Podul măsoară nu mai puțin de 526 de metri lungime, iar pentru realizarea sa s-a lucrat trei ani de zile neîntrerupt, potrivit site-ului Teller Report. Construcția poartă denumirea de Podul de sticlă din Qingtian și se întinde pe trei văi din provincia Guangdon, scrie libertatea.ro.

Inagurat, în urmă cu cîteva zile, podul a fost deja recunoscut de Cartea Recordurilor drept „cel mai lung pod de sticlă din lume”, avînd cu 38 de metri mai mult decît construcția care deținea pînă acum recordul, aflată tot în China.


Lucrările au durat trei ani, iar costurile se ridică la peste 37 de milioane de euro, notează sursa citată. În total, 500 de oameni se pot afla simultan pe pod și se pot bucura de priveliști amețitoare. Asta deoarece la construcție au fost folosite mai multe straturi de sticlă transparentă.

Două mașini au traversat podul de sticlă în ziua inaugurării | sursa foto Hepta Podul va fi folosit pentru plimbări, sporturi precum bungee jumping sau chiar evenimente de modă, au spus organizatorii. Nu este singurul pod de sticlă din China.

Țara are în total peste 2.000 de astfel de construcții, iar pînă acum cel mai lung era cel din provincia Hubei, inagurat în 2017, cu o lungime de 488 de metri.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load