COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Amendă de 27 de mii de dolari pentru un bărbat care a salvat o balenă

Amendă de 27 de mii de dolari pentru un bărbat care a salvat o balenă

Un bărbat care a intervenit și a salvat o balenă prinsă în plase riscă o amendă uriașă din partea autorităților, informează BBC.

Întîmplarea a avut loc marți dimineață, cînd acesta a văzut puiul de balenă prins în plasele menită să țină rechinii departe de plaje, pe coasta statului Queensland.

Au fost anunțate autoritățile, însă pentru că acestea nu au intervenit timp de două ore, bărbatul a decis să lanseze propria operațiune de salvare.

Salvatorul s-a deplasat cu barca pînă la puiul de balenă, a înotat în apropierea lui și l-a eliberat din plasă. Cînd s-a întors la mal, a fost amendat de poliție.


Balena a fost observată la 7 dimineața cu o dronă, iar autoritățile au intervenit la 9.45. Pînă atunci, bărbatul eliberase deja balena. Deși este văzut ca un erou pe rețelele de socializare, el riscă o amendă de 27.000 de dolari pentru că a intervenit asupra plaselor pentru rechini.

Autoritățile statului Queensland au anunțat că există o investigație, însă că nu a fost emisă o amendă.

Ministrul agriculturii și pescuitului, Mark Furner, a spus că operațiunea a fost extrem de riscantă. "Este un echipament periculos. Am văzut cazuri în care au murit oameni pentru că au rămas ei însuși prinși în echipament".

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load