Ambasadorul Germaniei în Venezuela a fost declarat „persona non grata”

Ambasadorul Germaniei în Venezuela a fost declarat „persona non grata”

Administraţia preşedintelui Nicolas Maduro i-a oferit ambasadorului Germaniei la Caracas, Daniel Martin Kriener, 48 de ore să părăsească Venezuela, în urma unor acuzaţii privind amestecul ilegal în afacerile interne ale Venezuelei, relatează BBC.


Guvernul de la Caracas a emis miercuri un comunicat prin care îl declară pe Kriener „persona non grata” şi îl acuză de „acte recurente de ingerinţă în afacerile interne”.


Germania, care se numără printre cele 50 de state care l-au recunoscut pe Juan Guaido în funcţia de preşedinte interimar, a transmis că decizia de expulzare a ambasadorului nu va face decît să escaladeze tensiunile.


Daniel Kriener a fost unul dintre diplomaţii care l-au întîmpinat luni pe liderul opoziţiei, Juan Guaido, la revenirea în Venezuela.


Juan Guaido părăsise Venezuela în urmă cu cîteva săptămîni prin ignorarea unei interdicţii de călătorie impusă de Curtea Supremă de Justiţie. Administraţia Nicolas Maduro a avertizat că liderul opoziţiei riscă să fie arestat.


Vicepreşedintele american Mike Pence a anunţat miercuri seară că Statele Unite vor anula vizele de călătorie a 77 de asociaţi ai preşedintelui Venezuelei, Nicolas Maduro.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load