Ambasadorul Franței la Roma se întoarce în Italia

Ambasadorul Franței la Roma se întoarce în Italia

Ambasadorul Franţei în Italia, rechemat la Paris săptămîna trecută după o serie de atacuri ale unor responsabili italieni împotriva Franţei şi a preşedintelui Emmanuel Macron, va reveni la Roma vineri, a anunţat ministrul francez al afacerilor europene, Nathalie Loiseau, la postul de radio RTL, transmite AFP, potrivit agerpres.


Rechemarea ambasadorului a intervenit după ce vicepremierul italian Luigi Di Maio, liderul Mişcării 5 Stele (M5S, antisistem), s-a întîlnit cu reprezentanţi ai ‘vestelor galbene’, mobilizaţi de mai multe săptămîni împotriva preşedintelui Macron.


‘Vîntul schimbării a ajuns în Alpi. Repet: vîntul schimbării a ajuns în Alpi’, a scris Di Maio pe reţelele sociale după întîlnire.


Aceasta a fost precedată de o serie de atacuri ale lui Di Maio, precum şi ale celuilalt vicepremier, Matteo Salvini, şeful partidului de extremă dreapta Liga, împotriva Franţei, a guvernului de la Paris şi a preşedintelui Macron, chemînd chiar la demisia acestuia.


‘Am auzit lideri politici care se lansaseră în declaraţii sau comportamente inamicale şi inacceptabile arătînd că le regretă’, a explicat vineri Nathalie Loiseau, anunţînd revenirea ambasadorului francez la Roma.


‘L-am auzit pe dl Salvini spunînd că nu doreşte un război cu Franţa’, a mai spus ea.


La rîndul său, Luigi Di Maio a dat asigurări că s-a întîlnit cu reprezentanţi ai ‘vestelor galbene’ în calitate de lider al M5S, nu de vicepremier.


Emmanuel Macron şi omologul său italian, Sergio Mattarella, care au discutat marţi la telefon, ‘au spus împreună cît de importantă este prietenia dintre Franţa şi Italia, cîtă nevoie au cele două ţări una de cealaltă’, a adăugat ministrul francez.


‘Italia are nevoie de Franţa, deci lucrăm împreună’, a subliniat Natalie Loiseau.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load