Ambasadorul britanic în SUA va demisiona după ce l-a făcut “incompetent” pe Trump

Ambasadorul britanic în SUA va demisiona după ce l-a făcut “incompetent” pe Trump

Ambasadorul Marii Britanii la Washington, Kim Darroch, va demisiona din funcție, în urma scandalului diplomatic declanșat după divulgarea telegramelor în care acesta îl critică pe președintele american Donald Trump.


Kim Darroch l-a descris pe preşedintele american ca fiind „incompetent” şi administraţia sa ca fiind „disfuncţională”, conform unor telegrame diplomatice publicate de Mail on Sunday.


După ce oficialii britanici l-au susținut pe Kim Darroch, preşedintele american l-a atacat pe ambasadorul Marii Britanii la Washington, pe care l-a numit „foarte prost”. De asemenea, Trump a criticat-o pe Theresa May, pe care a acuzat-o de un „eşec” în negocierile pentru Brexit, într-o serie de postări pe Twitter.


“Neastîmpăratul ambasador pe care Marea Britanie l-a impus Statelor Unite nu este o persoană de care sîntem încîntaţi, este un tip foarte prost. Ar trebui să vorbească cu ţara lui şi cu premierul May despre negocierile eşuate privind Brexitul şi nu să fie supărat pe criticile mele privind gestionarea negocierilor”, a scris Trump pe Twitter.


„I-am spus premierului Theresa May cum să gestioneze acordul, dar ea a ales să meargă pe calea ei imprudentă şi nu a avut succes. Spuneţi-i că SUA au acum cea mai puternică economie şi armată din lume, de departe...”, a adăugat Trump.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load