Ambasadele străine de la Moscova au primit plicuri cu praf alb

Ambasadele străine de la Moscova au primit plicuri cu praf alb

Scrisorile suspecte au fost livrate la circa 10 misiuni diplomatice, inclusiv la Ambasadele Franței, Republicii Cehe, Olandei, Poloniei.


Praful în plicuri, transmis prin poștă la ambasadele străine de la Moscova s-a dovedit a fi unul pentru nimicirea insectelor, a declarat, joi, o sursă informată pentru Interfax.


Potrivit spuselor sursei, expertiza a constatat că praful găsit în plicuri conține pesticidul fipronil, utilizat în agricultură și medicina veterinară.


Persoana în cauză a menționat că toate plicurile trimise la ambasade au fost semnate de un singur expeditor.


"Scrisorile au fost trimise la Ambasadele Ungariei, Franței, României, Republicii Cehe, Bulgariei, Olandei, Poloniei și altor cîteva state, în total au fost primite mai mult de o duzină de scrisori", a spus sursa pentru agenție.


Anterior, Serviciul de presă al Departamentului General al Ministerului Afacerilor Interne a declarat pentru Interfax că praful găsit în scrisori nu reprezintă un pericol, iar în ce privește livrarea scrisorilor are loc o verificare minuțioasă.


La misiunile diplomatice au fost chemate laboratoarele mobile ale Ministerul Situațiilor de Urgență, care au efectuat analize rapide ale prafului, pentru a măsura nivelul de radiații și prezența substanțelor chimice. Apoi, plicurile au fost predate poliției pentru studii mai detaliate.


Scrisorile cu conținut suspect au fost primite nu numai la Moscova. Astfel, un plic cu praf alb a fost primit și deschis de soția fiului președintelui american Donald Trump. În plus, fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, a povestit despre primirea unei astfel de scrisori. O scrisoare suspectă, cu praf alb, a fost, de asemenea, trimisă la unul dintre birourile din Palatul Westminster.


 


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load