COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Alte 176 de persoane au fost reţinute în Turcia pentru lovitura de stat din 2016

Alte 176 de persoane au fost reţinute în Turcia pentru lovitura de stat din 2016

Arestările persoanelor suspectate de legături cu clericul Fethullah Gulen și organizarea loviturii de stat din iulie 2016 continuă.

Autorităţile din Turcia au anunţat marţi că au reţinut 176 de membri ai armatei. Printre persoanele arestate se numără un colonel, cinci maiori, şapte căpitani şi 100 de locotenenţi, care făceau parte din armată, forţele aeriene şi marină, scrie Reuters. Potrivit autorităților turce, membrii reţelei clericului Gulen nu sînt infiltraţi doar în instituţiile militare şi de stat, ci şi în sistemul judiciar din Turcia Arestările din ultimele zile vin la trei ani după lovitura de stat din noaptea de 15 spre 16 iulie 2016 cînd peste 250 de persoane au murit.

Președintele Turciei îl acuză pe clericul Fethullah Gulen de organizarea loviturii de stat, dar acesta din urmă a negat orice implicare în evenimentele din 2016. Tayyip Erdogan este acuzat că foloseşte lovitura de stat ca pretext pentru a-şi înlătura criticii, iar aliaţii occidentali ai Turciei au criticat măsurile luate de către autorităţi.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load