COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Alegerile regionale din Spania, cîștigate de partidele locale de la putere

Alegerile regionale din Spania, cîștigate de partidele locale de la putere

Partidele la putere în regiunile din Spania Ţara Bascilor şi Galicia au cîştigat alegerile regionale duminică, care au fost umbrite de pandemia de coronavirus şi marcate în parte de o prezenţă scăzută la vot, purtarea obligatorie a măştilor şi cabine fără perdele, relatează luni dpa.

În Ţara Bascilor, partidul separatist de guvernămînt PNV condus de Inigo Urkullu a cîştigat 31 de locuri în parlamentul regional, cu trei în plus faţă de 2016. Cu toate acestea, el va avea nevoie din nou de alte partide pentru a forma o majoritate, potrivit cifrelor citate duminică noapte de presa spaniolă, transmite agerpres.ro.

În Galicia, Partido Popular (PP, conservator) condus de Alberto Nunez Feijoo şi-a confirmat poziţia de cea mai puternică forţă politică, menţinîndu-şi majoritatea absolută cu 41 de locuri.

Partidul separatist de stînga BNG a urcat pe locul al doilea, cu 19 locuri, cu 13 mai mult faţă de acum patru ani. Partidul populist de dreapta Vox a cîştigat de asemenea un loc în Ţara Bascilor, unde există doar un obstacol de 3% pentru a intra în parlament. În Galicia, unde există un prag de 5%, el nu a putut ajunge în parlament.

Partidul social-democrat de guvernămînt spaniol (PSOE), condus de prim-ministrul Pedro Sanchez, a cîştigat un loc la un total de 10 în Ţara Bascilor şi de asemenea un loc în Galicia, pentru un total de 14 locuri.

Prezenţa la vot în Galicia a fost de sub 59%, cu 5 puncte mai mare decît acum patru ani. În Ţara Bascilor, cu toate acestea, a scăzut cu 7 puncte la puţin peste 53% pe fondul îngrijorărilor legate de răspîndirea coronavirusului.

PSOE, condus de prim-ministrul spaniol Pedro Sanchez, ar obţine între 10 şi 12 locuri în Ţara Bascilor, în timp ce în Galicia 12-14 locuri.

Au fost primele algerei de la izbucnirea epidemiei de coronavirus în ţară, marcate de măsurile controversate stricte impuse de guvernului central. Votul a fost stabilit să aibă loc pe 5 aprilie, dar a fost amînat din cauza pandemiei.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load