Alegeri anticipate în Israel, Guaido promite continuarea protestelor

Alegeri anticipate în Israel, Guaido promite continuarea protestelor

Alegeri anticipate în Israel după ce Benjamin Netanyahu nu a reuşit formarea unei coaliţii


Parlamentul Israelului (Knesset) a fost dizolvat, miercuri seară, întrucît Benjamin Netanyahu, liderul partidului Likud şi premier în exerciţiu, nu a reuşit formarea unei coaliţii majoritare, astfel că vor fi organizate alegeri legislative anticipate.


Moţiunea pentru dizolvarea Knessetului, elaborată de partidul Likud (centru-dreapta), a fost aprobată miercuri seară, după o dezbatere de 12 ore, cu un raport de voturi de 74/45, relatează cotidianul Times of Israel.


Scrutinul parlamentar anticipat este programat pe 17 septembrie.


Moţiunea pentru convocarea alegerilor anticipate a fost susţinută de formaţiunile Likud, Yisrael Beiteinu, Iudaismul Unit al Torei, Shas, Uniunea Partidelor de Dreapta şi de mişcările politice ale etnicilor arabi israelieni Ra'am-Balad şi Hadash-Ta'al.


Benjamin Netanyahu insistase ca Avigdor Lieberman, preşedintele partidului Yisrael Beiteinu, să se alăture coaliţiei sale, pentru a evita convocarea alegerilor parlamentare anticipate, dar acesta a respins apelurile din cauza unei dispute cu partide ultraortodoxe.

Guaido promite continuarea protestelor, deoarece negocierile de la Oslo nu au dus la niciun acord


Liderul opoziţiei din Venezuela, Juan Guaido, a promis că va continua protestele de stradă după ce discuţiile dintre oficialii guvernamentali, găzduite de Norvegia s-au încheiat miercuri fără progrese în sensul soluţionării crizei politice cu care se confruntă ţara sud-americană, relatează Reuters.


La întîlnirea de la Oslo, delegaţii opoziţiei au cerut în mod repetat preşedintelui Nicolas Maduro să demisioneze şi să permită unui guvern de tranziţie să organizeze alegeri prezidenţiale pentru a pune capăt crizei politice din Venezuela.


"Nu s-a ajuns la niciun acord, astfel încît şansa pe care o avem astăzi este să rămînem în stradă", a declarat Guaido pentru Fox Business Network: "Vrem să ajungem la o soluţie în acest conflict".


Într-un comunicat anterior, biroul lui Guaido a anunţat că opoziţia este dispusă să continue medierea atîta timp cît există şanse pentru un progres, dar că nu va renunţa la foaia de parcurs pentru noi alegeri.

Emiratele Arabe Unite şi SUA activează un pact de cooperare în domeniul Apărării


Un acord de cooperare în domeniul Apărării între Emiratele Arabe Unite şi Statele Unite a intrat acum în vigoare, a anunţat miercuri agenţia de ştiri WAM, întrucît John Bolton, consilierul SUA pentru Securitate Naţională, a făcut o vizită la Abu Dhabi, relatează Reuters.


Acordul "va spori coordonarea militară dintre cele două naţiuni, avansînd în continuare un parteneriat militar, politic şi economic deja robust într-un moment critic", a informat WAM, citînd o declaraţie comună.


Acordul a fost semnat la începutul acestui an şi a intrat acum în vigoare, se mai arată în comunicat.


 


 


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load