COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Albania trimite 30 de medici şi infirmiere în Italia

Albania trimite 30 de medici şi infirmiere în Italia

Albania a trimis duminică 30 de medici şi infirmiere în Italia pentru a o ajuta în lupta împotriva pandemiei de coronavirus, iar premierul albanez Edi Rama a amintit că ţara sa nu poate uita felul în care Italia i-a ajutat şi i-a primit pe albanezi în trecut.

„Este adevărat că toţi sînt închişi între frontierele lor şi că ţările bogate le-au întors spatele altora, dar pentru că noi nu sîntem bogaţi şi pentru că nu uităm nu putem să ne permitem să nu demonstrăm Italiei că albanezii nu-şi abandonează niciodată prietenii aflaţi în dificultate", a explicat Rama într-un mesaj, citat de Agerpres.

"Poate că unora în Albania li se pare ciudat că 30 de medici şi infirmiere din mica noastră armada îmbrăcată în alb pleacă astăzi în prima linie a focului în Italia. Dar ştiu că şi acolo este casa noastră, de cînd fraţii şi surorile italiene ne-au salvat, ne-au adoptat şi ne-au primit în casa lor atunci cînd Albania suferea enorm. Acesta este un război care nu poate fi cîştigat pe cont propriu. Iar acest război este şi al nostru. Italia trebuie să-l cîştige, atît pentru noi, cît şi pentru întreaga lume", a mai transmis premierul albanez.


În anii 90 ai secolului trecut, zeci de mii de albanezi au ajuns în Italia la bordul unor nave după prăbuşirea dictaturii, iar în prezent comunitatea albaneză din această ţară numără peste 400.000 de persoane.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load