Albania: Mai mulţi poliţişti răniţi în timpul protestului opoziţiei

Albania: Mai mulţi poliţişti răniţi în timpul protestului opoziţiei

Mai mulţi poliţişti au fost răniţi sîmbătă seara la Tirana în timpul unui protest al opoziţiei presărat cu incidente, în care manifestanţii au solicitat demisia premierului socialist Edi Rama, potrivit unui comunicat al executivului albanez, transmite AFP.

Totodată, 15 protestatari s-au intoxicat cu gazele lacrimogene folosite de poliţie, a anunţat Partidul Democrat (centru dreapta), care a făcut apel la organizarea acestui protest împreună cu celălalt mare partid de opoziţie, Mişcarea Socialistă pentru Integrare (centru dreapta).

Ministerul de Interne a anunţat rănirea a 5 poliţişti, care au fost spitalizaţi, fără a preciza gravitatea rănilor.

Protestul început spre sfîrşitul după-amiezii a strîns mii de persoane, iar atmosfera a fost foarte încordată, potrivit observaţiilor jurnaliştilor AFP.

Manifestanţii au reuşit în mai multe rînduri să forţeze cordoanele formate de poliţişti şi au aruncat cu pietre şi fumigene în forţele de ordine. Ei au reuşit să ajungă în imediata apropiere a guvernului, murdărind cu cerneală faţada clădirii. Ulterior, protestatarii s-au îndreptat spre Parlament. O maşină a fost incendiată.

"Rama, pleacă!, Guvern corupt!, Parlament al crimei" au fost sloganurile scandate de protestatari.

Edi Rama a condamnat violenţele, apreciind că partidele de opoziţie s-au angajat pe "calea auto-distrugerii".

Într-un discurs adresat mulţimii, liderul Partidului Democrat Lulzim Basha a cerut demisia guvernului Rama, un guvern de tranziţie şi alegeri anticipate.

"Vă chem la rezistenţă şi la insurecţie pentru a-l răsturna pe Rama!" a îndemnat liderul opoziţiei, recurgînd la obişnuita retorică înflăcărată preţuită de clasa politică albaneză.

AFP aminteşte faptul că de două luni opoziţia albaneză protestează cu intenţia de a obţine demisia premierului Edi Rama, aflat la putere din 2013.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load