Află unde s-a deschis cel mai mare supermarket fără case de marcat

Află unde s-a deschis cel mai mare supermarket fără case de marcat

Gigantul Amazon a deschis săptămîna aceasta primul magazin unde nu ai nevoie decît de un smartphone.


Amazon, cel mai mai retailer online din lume, a inaugurat în Seattle, unde se află sediul companiei, un magazin fără casieri, unde clienţii au nevoie doar de un smartphone şi de aplicaţia dedicată Amazon Go pentru a-şi face cumpărăturile, scrie CNET.com.


Mai exact, atunci cînd intră în magazin, clienţii scanează aplicaţia mobilă Amazon Go la turnicheţi pentru a-şi înregistra prezenţa şi intrarea în magazin. Apoi, orice produs aleg de pe rafturi este urmărit prin camere video şi adăugat în contul Amazon la ieşirea din magazin. Astfel, clienţii nu trebuie să scaneze niciun produs la casă sau să facă vreo plată, potrivit Ziarul Financiar.


Amazon nu a oferit prea multe detalii despre tehnologia folosită în cadrul magazinului, însă aceasta foloseşte algoritmi avansaţi de “machine learning” şi camere video inteligente pentru a şti ce produse iau de pe rafturi clienţii. Gigantul american a precizat că a folosit aceleaşi tipuri de tehnologii care sînt utilizate pentru maşinile care se conduc singure – “computer vision”, senzori de fuziune şi “machine learning”.


 


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load