Actorul Casey Affleck şi-a anunţat retragerea de la gala Oscar 2018

Actorul Casey Affleck şi-a anunţat retragerea de la gala Oscar 2018

Actorul american Casey Affleck nu va înmîna anul acesta premiul Academiei Americane de Film pentru ″Cea mai bună actriţă″⁣ după ce şi-a retras participarea din cadrul celei de-a 90-a gale Oscar, a confirmat joi agenta sa de presă citată de DPA.


Actorul, care s-a confruntat în trecut cu acuzaţii de hărţuire sexuală, urma să prezinte acest premiu conform tradiţiei Academiei după ce a cîştigat anul trecut statueta pentru cel mai bun actor în urma rolului din ″Manchester by the Sea″⁣.


″Pot confirma că el nu va participa anul acesta la Oscar″, a declarat pentru sursa citată agenta sa, Mara Buxbaum.


Academia a acceptat hotărîrea lui Affleck. ″Apreciem decizia de a menţine atenţia asupra spectacolului şi a realizărilor din acest an″⁣, a declarat un purtător de cuvînt al Academiei într-un e-mail trasnmis DPA.


Apariţia actorului în cadrul ceremoniei ar fi putut reprezenta o problemă în contextul mişcărilor #MeToo şi Time’s Up prin care se încearcă scoaterea la lumină a faptelor de hărţuire sexuală în urma scandalului Harvey Weinstein.


Două femei care au lucrat alături de Casey Affleck la producţia ″I’m Still Here″⁣ au intentat procese împotriva acestuia pentru presupuse fapte de hărţuire sexuală petrecute în 2010. Pentru a scăpa de aceste acuzaţii pe care le-a negat, actorul a reuşit să ajungă la înţelegeri în afara tribunalului contra unor sume care nu au fost făcute publice, conform revistei People.


A 90-a ediţie a galei Oscar, prima după acuzaţiile de agresiuni şi hărţuire sexuală care au zguduit Hollywood-ul, se va desfăşura în Los Angeles la 4 martie.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load