Activista Greta Thunberg va călători cu o barcă pănă în SUA pentru a-şi continua campania

Activista Greta Thunberg va călători cu o barcă pănă în SUA pentru a-şi continua campania

Activista suedeză pentru mediu Greta Thunberg îşi va suspenda cursurile şcolare timp de un an pentru a-şi continua campania de stopare a încălzirii globale în Statele Unite, unde intenţionează să ajungă cu o barcă cu pînze la sfîrşitul unei călătorii transatlantice, relatează luni Reuters şi dpa, potrivit agerpres.


Ea va călători din Marea Britanie pînă în Statele Unite, plecînd la mijlocul lunii august la bordul Malizia II, o barcă de curse dotată cu panouri solare şi turbine subacvatice care produc electricitate la bord, făcînd călătoria zero-carbon, a anunţat Thunberg într-un comunicat.


Odată ajunsă pe continentul american, activista în vîrstă de 16 ani intenţionează să participe la demonstraţiile la scară largă împotriva schimbărilor climatice planificate pentru 20 şi 27 septembrie şi va rosti un discurs la summitul privind clima găzduit la sediul ONU din New York pe data de 23 septembrie.


Greta Thunberg va merge apoi în decembrie la conferinţa anuală a ONU privind climatul din Santiago, în Chile, cu opriri în alte locaţii latino-americane care sînt esenţiale pentru stoparea schimbărilor climatice, şi va efectua de asemenea călătorii în Canada şi Mexic.


„În ultimul an, milioane de tineri şi-au făcut auzită vocea pentru a le atrage atenţia liderilor mondiali în legătură cu urgenţa pe care o reprezintă schimbările climatice. În lunile următoare, evenimentele din New York şi Santiago de Chile vor arăta dacă aceştia au ascultat”, a precizat ea într-un comunicat.


„Împreună cu mulţi alţi tineri din America şi din întreaga lume, eu voi fi acolo, chiar dacă călătoria va fi lungă şi dificilă. Ne vom face ascultate vocile. Este viitorul nostru în Joc şi trebuie să avem cel puţin un cuvînt de spus”, a adăugat ea.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load