COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Acropole din Atena va fi redeschis la 18 mai

Acropole din Atena va fi redeschis la 18 mai

Acropole din Atena, monumentul principal al antichităţii greceşti şi toate siturile arheologice din ţară vor fi redeschise la 18 mai, a indicat joi Guvernul, anunţînd şi măsuri pentru “redemararea” sectorului cultural, afectat de izolare, scrie adevărul.ro.

Ansamblul din secolul al V-lea î.e.n., care atrage în fiecare an milioane de vizitatori, siturile arheologice şi muzeele sînt închise de la mijlocul lui martie ca urmare a măsurilor de restricţie impuse de Guvern pentru a stopa răspîndirea noului coronavirus.

Înainte de redeschiderea muzeelor prevăzută la 15 iunie, „Acropole din Atena va fi redeschis la 18 mai, precum şi toate siturile arheologice din ţară“, a precizat, în cadrul unei conferinţe de presă, Lina Mendoni, ministrul Culturii.


Ea a subliniat că măsurile de distanţare socială vor fi impuse obligatoriu şi că un număr limitat de vizitatori vor putea intra în acelaşi timp în situri şi muzee. Ministrul grec al Culturii a promis indemnizaţii de 800 de euro pentru lunile martie şi aprilie pentru salariaţii temporar din lumea spectacolului şi ajutoare de stat pentru noile producţii cinematografice.

Aproape 2.000 de muzicieni, actori şi alţi artişti au manifestat săptămîna trecută, în faţa Parlamentului din centrul Atenei pentru a cere „ajutoare pentru sector”.

„Este o mare nedreptate, ajutoarele iniţial anunţate în aprilie de Guvern pentru sectorul privat nu au luat în calcul specificul sectorului noastru“, a criticat Natasa Bofiliou, vedetă a muzicii populare greceşti care a participat la manifestaţie. Guvernul a anunţat în aprilie un ajutor de 600 de euro pentru profesioniştii independenţi (avocaţi, medici) şi 800 de euro pentru salariaţii plasaţi în şomaj parţial în timpul restricţiilor.

De luni, Grecia a început relaxarea măsurilor de izolare pe etape, cu redeschiderea saloanelor de înfrumuseţare şi a micilor afaceri.

Liceele vor fi redeschise la 18 mai, înainte de redeschiderea la 1 iunie a cafenelelor, barurilor, tavernelor şi cinematografelor de vară în aer liber, respectînd regulile de igienă şi mai ales de distanţare socială. Cinematografele de vară vor putea primi doar 40% din publicul lor obişnuit, potrivit ministrului Culturii.

Grecia, cu 10,7 milioane de locuitori, a înregistrat pînă în prezent peste 140 de morţi şi peste două mii de cazuri de Covid-19.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load