Această categorie de imigranți nu au voie să trăiască în Kuweit

Această categorie de imigranți nu au voie să trăiască în Kuweit

Cetățenii străini care sosesc la muncă în Kuweit și suferă de cancer, diabet și alte boli neinfecțioase nu vor mai putea obține permis de ședere. 


Acest lucru a fost comunicat de către Al Arabia. 


În ansamblu, Ministerul Sănătății al Statului Kuweit a stabilit 22 de maladii care de acum înainte limitează dreptul de a locui permanent în țară. Printre acestea se numără insuficiența renală, afecțiuni ale ochilor, hipertensiunea, diareea. Persoanele care dețin deja permis de ședere și suferă de aceste maladii nu vor fi deportate. 


Se menționează că noile măsuri sînt orientate spre reducerea cheltuielilor de sănătate, precum și asigurarea sosirii în țară a emigranților apți de muncă, scrie Stepfeed. Ministerul Sănătății a explicat că acest lucru ar corespunde hotărîrii Consiliului de Cooperare din Golf, adoptată încă 2001. 


Anterior Kuweitul a blocat intrarea sau ieșirea din țară a persoanelor în conformitate cu legile internaționale. Este vorba despre persoanele care suferă de SIDA, herpes, hepatita B și G, malarie, lepră, sifilis, tuberculoză și gonoree. Însă acesta este primul caz cînd țara interzice sosirea persoanelor cu boli neinfecțioase. 


Publicația menționează că, în toamna anului 2017, Kuweitul, pentru prima oară în două decenii, a majorat prețurile la servicii medicale pentru emigranți. Acest lucru a avut loc după lansarea unor declarații de către un șir de parlamentari care susțineau că statele din Golful Persic nu mai pot să-și permită să ofere asistență medicală la prețuri joase sau gratis, din cauza scăderii veniturilor obținute de pe urma vînzării petrolului. Ei au mai menționat că în țară, care 70 la sută constă din migranți, astfel de măsuri ar putea contribui la reducerea poverii asupra domeniului sănătății.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load