A traversat Oceanul Atlantic într-un butoi

A traversat Oceanul Atlantic într-un butoi

Un bărbat din Franța a traversat Oceanul Atlantic într-un butoi transformat într-o ambarcațiune, folosind doar curenții oceanici pentru a fi propulsat. Jean-Jacques Savin, în vîrstă de 72 de ani, a părăsit Insulele Canare din Spania în decembrie 2018.


Capsula în care și-a petrecut tot acest timp a beneficiat de un pat, o bucătărie și un spațiu de stocare. „După 122 de zile și nouă ore am traversat meridianul, ceea ce înseamnă că sînt în Caraibe. Traversarea oceanului s-a finalizat. Mulțumesc tuturor”, se arată în mesajul lui Jean-Jacques Savin transmis AFP.


PE LUNG


Savin este un fost soldat, care a lucrat și ca pilot. Înainte de aventura sa, el a declarat că are nevoie numai de curenții oceanici pentru a ajunge în Caraibe. În total el urma să parcurgă o distanță de 4.500 de kilometri.


Capsula în care a călătorit bărbatul este lungă de 3 metri și lată 2.10 metri. În interior, el a depozitat o cantitate impresionată de foie gras și o sticlă de vin alb pentru a le consuma de Revelion.


În mesajul său de la sosire, el a spus că dorește să găsească un port unde să acosteze și a adăugat că în momentul de față „plutește spre Florida”. Ulterior, el intenționează să găsească o navă care să-l poată îmbarca cu tot cu butoi și, în mod ideal, să-l ducă în Martinica, unde îl așteaptă soția și prietenii.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load