A ridicat singur o mașină pentru a salva persoana blocată dedesubt

A ridicat singur o mașină pentru a salva persoana blocată dedesubt

Un bărbat din statul american Michigan, care are hobby-ul ridicării de greutăți la sala de forță, a avut ocazia să-și transforme pasiunea într-o faptă eroică.


Era o după-amiază obișnuită de joi, 14 februarie. În vîrstă de 29 de ani, Ryan Belcher – poreclit „Hulk' – era la locul de muncă atunci cînd a auzit afară o bubuitură puternică.


S-a grăbit să vadă despre ce este vorba, iar sursa zgomotului s-a dovedit a fi un accident rutier. Un Jeep Grand Cherokee era răsturnat pe șosea, iar cel de-al doilea autoturism avea partea frontală complet zdrobită. Poliția a dezvăluit ulterior că vinovată fusese șoferița celei de-a doua mașini.


Sub SUV-ul răsturnat zăcea un om, prins sub fiare. Ryan Belcher a reacționat instinctiv, apucînd Jeep-ul cu ambele mîini și săltîndu-l de parcă n-ar cîntări vreo 2.000 kg. „Pur și simplu, l-am ridicat și am început să împing vehiculul cît de tare am putut. Ciudat este că mi-e mai ușor dacă nu cunosc greutatea exactă', povestește amatorul de Powerlifting, care se antrenează cinci zile pe săptămînă la sala de forță din cartierul său.


Tot balansînd SUV-ul, ajutîndu-se de propria greutate, Belcher estimează că a reușit să îl mute aproximativ un metru față de poziția în care l-a găsit inițial. Bărbatul de 36 de ani strivit sub Jeep a fost scos dintre fiare de către alte persoane și, ulterior, transportat la spital în stare critică. Din fericire, niciun deces nu a fost raportat în urma accidentului.


„Nu știu dacă pot fi numit erou. Dar mă bucur că am fost acolo și am fost pus acolo dintr-un motiv anume', explică modestul Ryan Belcher.


 


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load