COVID-19 în MOLDOVA

A murit unul dintre creatorii serialului animat „Scooby-Doo”

A murit unul dintre creatorii serialului animat „Scooby-Doo”

Joe Ruby, creator al serialului animat „Scooby-Doo”, a murit la vârsta de 87 de ani. Acesta s-a stins din viața în casa lui din Los Angeles.

Ruby a fost nominalizat de patru ori la premiile Daytime Emmy. Împreună cu Ken Spears au creat serialul „Scooby-Doo, Where Are You!”, care a debutat la CBS în septembrie 1969.

La începutul anilor 1970, cei doi au fost numiţi de Fred Silverman de la CBS coordonatori ai programului pentru copii difuzat sâmbăta. Ei l-au urmat pe director la ABC, în 1975. „Scooby-Doo” a fost, de asemenea, mutat.


Joseph Clemens Ruby s-a născut pe 30 martie 1933, la Los Angeles. După ce a absolvit cursurile liceale, s-a înrolat în Marina Americană şi a luptat în Coreea.

Fan al benzilor desenate, Ruby a fost angajat de Walt Disney Studios. Conştient că îi va lua ani buni până ce va deveni animator deplin, el a ales să devină editor muzical şi a continuat să lucreze ca artist animator pe cont propriu înainte de a fi angajat la Hanna-Barbera în 1959.

Pe lângă „Scooby-Doo”, Ruby şi Spears au creat personaje precum Dynomutt, Dog Wonder şi Jabberjaw at H-B, apoi au lucrat la seriale ca „The Barkleys” şi „The Houndcats”, informează deadline.com.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load