A murit regizorul Hugh Wilson, creatorul seriei “Academia de Poliţie”

A murit regizorul Hugh Wilson, creatorul seriei “Academia de Poliţie”

Cu siguranță toți ne amintim de serialul de comedie Academia de Poliție, (Police Academy, 1984), dar mai puțin știm că în spatele camerelor de filmat, atît ca regizor, cît și ca scenarist, s-a aflat Hugh Wilson.


Hugh Wilson a murit la sfîrşitul săptămînii trecute, fiind grav bolnav, la domiciliul său din comitatul Albemarle, Virginia, SUA, la vîrsta de 74 de ani, relatează postul de televiziune CBS.


Hugh Wilson s-a născut la Miami în 1943 și a regizat Police Academy, o comedie despre un grup de cadeţi de poliţie, avînd-ul în rolul principal pe actorul Steve Guttenberg. Filmul serial a avut un real succes în anii 80 astfel încît s-au mai turnat două continuări, de asemenea, de succes.


Cariera lui Hugh Wilson include şi alte filme precum Guarding Tess (1994), în care joacă actorii Shirley MacLaine şi Nicolas Cage sau The First Wives Club (1996), cu Goldie Hawn, Bette Midler şi Diane Keaton.


Cunoscut și pentru serialele „WKRP in Cincinnati” şi „Frank’s Place”, fiind și cel care a scris scenariul filmului de comedie „Down Periscope” (1996).


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load