COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

A murit ex-președintele Egiptului Hosni Mubarak

A murit ex-președintele Egiptului Hosni Mubarak

Fostul președinte egiptean, Hosni Mubarak, a murit la 91 de ani într-un spital din Cairo, informează BBC.

Mubarak a condus Egiptul timp de 30 de ani, pînă să fie înlăturat de la putere de armată și populație, în 2011. Fostul şef de stat a fost nevoit să plece de la putere pe 11 februarie 2011, la finalul unei revolte de 18 zile reprimată în sînge.

Hosni Mubarak a fost judecat și găsit vinovat de complicitate la uciderea protestatarilor în timpul revoluției din 2011. Condamnarea a fost atacată, iar Mubarak a fost eliberat.

Hosni Mubarak a fost arestat în aprilie 2011, la două luni după ce a fost înlăturat de la putere în urma protestelor de la Cairo şi a fost acuzat de complicitate la crimă şi corupţie.


Procesul în care a dat socoteală pentru reprimarea sîngeroasă a manifestaţiilor din timpul primăverii arabe s-a încheiat în 2012. În primă instanță, fostul președinte egiptean a fost condamnat la închisoare pe viață pentru „complicitate" la uciderea a 239 de manifestanți.

Avocatul său a făcut atunci apel şi Curtea de Casație a anulat sentinţa, dispunînd rejudecarea cazului. Procesul a fost reluat în mai 2013. Între timp, Hosni Mubarak a fost judecat şi pentru corupţie şi fraude economice din vremea în care era preşedinte, dar a fost găsit nevinovat pentru toate aceste acuzaţii.

În 2014, Mubarak a fost achitat. Au urmat noi apeluri, dar fostul lider fost pus în libertate în 2017.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load