COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

A murit co-fondatorul celebrului grup britanic Fleetwood Mac

A murit co-fondatorul celebrului grup britanic Fleetwood Mac

Peter Green, chitarist co-fondator al grupului britanic Fleetwood Mac, a murit la 73 de ani, au anunţat sîmbătă reprezentanții familiei sale, scrie unimedia.info.

„Cu mare tristețe, familia lui Peter Green anunță că artistul a murit în acest weekend, în liniște, în somn”, au declarat avocații familiei chitaristului.

Peter Green, născut în Bethnal Green din estul Londrei, a format grupul Fleetwood Mac cu bateristul Mick Fleetwood în 1967.


El este cel care a scris celebra piesă instrumentală „Albatross”, care rămîne singurul hit numărul 1 al trupei, plus alte două hituri timpurii, „Oh Well” şi „Black Magic Woman”, imortalizat apoi de Carlos Santana în 1970.

Albumul de debut al trupei a fost lansat în anul 1968. Numit pur și simplu „Fleetwood Mac”, a obținut o aclamare largă și a ajuns pe locul patru în topuri.

Peter Green a fost unul dintre cei opt membri ai trupei (Mike Fleetwood, Stevie Nicks, Lindsey Buckingham, John McVie, Christine McVie, Danny Kirwan şi Jeremy Spencer) care a fost inclus în Rock Roll Hall of Fame în 1998. Trupa a cunoscut numeroase schimbări în componenţă şi diferite niveluri de succes. De la înfiinţarea trupei şi pînă în 1974, nicio formulă a grupului nu s-a menţinut mai mult de doi ani. Singurul membru prezent în trupă de la formare şi pînă în prezent este toboşarul Mick Fleetwood.

Albumele lansate de Fleetwood Mac au fost vîndute în peste 100 de milioane de discuri la nivel mondial.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load