COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

A murit cel mai vîrstnic bărbat din lume

A murit cel mai vîrstnic bărbat din lume

Japonezul în vîrstă de 112 de ani recunoscut de Guinness World Records drept cel mai vîrstnic bărbat din lume a murit, informează Noi.md cu referire la agerpres.ro.

Chitetsu Watanabe, rezident al oraşului Joetsu din centrul Japoniei, a încetat din viaţă duminică, a informat agenţia de presă Kyodo.

Născut pe 5 martie 1907, Watanabe trăia într-un centru de îngrijire şi fusese recunoscut de către Guinness World Records drept cel mai vîrstnic bărbat din lume pe 12 februarie.

''Nu mă enervez şi am mereu zîmbetul pe buze'', declarase el pentru presa locală anul trecut, cînd a fost întrebat despre secretul longevităţii sale.


După ce a absolvit o şcoală de studii agronomice, Watanabe s-a mutat în Taiwan, unde a lucrat pentru o companie japoneză care se ocupa cu producţia zahărului. A luptat în armata japoneză în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, apoi s-a întors în Niigata, oraşul său natal, unde a lucrat ca funcţionar public pînă la pensionare.

Bărbatul în vîrstă de 112 ani avea cinci copii, 12 nepoţi, 16 strănepoţi şi un stră-strănepot, potrivit Kyodo News.

Cea mai vîrstnică persoană din lume, Kane Tanaka, trăieşte tot în Japonia. Ea a împlinit vîrsta de 117 ani în luna ianuarie, aminteşte DPA.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load