A luat start Carnavalul de la Rio de Janeiro

A luat start Carnavalul de la Rio de Janeiro

Astăzi se dă startul Carnavalului de la Rio, considerat cel mai mare astfel de eveniment din lume. Sărbătoarea, care adună, zilnic, aproximativ două milioane de participanţi pe străzile din Rio, se termină la 14 februarie, însă parada cîştigătorilor este programată la 17 februarie. 


Autorităţile locale din Rio de Janeiro au anunţat că sînt aşteptaţi aproximativ 1,5 milioane de turişti din lumea întreagă pentru a participa la evenimentele organizate cu ocazia celebrului carnaval brazilian, cu 400.000 mai mulţi faţă de anul 2017 .


Considerat un demn continuator al sărbătorilor romane şi greceşti de la începutul primăverii, istoria Carnavalului din Rio începe în jurul anului 1600, cînd coloniştii portughezi din America de Sud obişnuiau să ţină o petrecere fastuoasă înaintea întrării în postul Paştelui. Era inclusiv un festin alimentar, avînd în vedere că, odată început postul, carnea trebuia evitată. De altfel, se pare că însuşi termenul „carnaval” provine din „carnevale”, care însemna „fără carne”, semnificînd, în sens larg, detaşarea de plăcerile trupeşti. Astfel, carnavalul era evenimentul ce anunţa, de fapt, intrarea în post. 


În prezent, Carnavalul de la Rio are loc în diverse locuri şi zone ale oraşului, inclusiv favelele, plajele Copacabana, Ipanema şi Leblon, cluburi de noapte şi, mai ales, pe Sambodrom.


Carnavalul din Rio de Janeiro este un faimos festival ținut anual înainte de Postul Mare  și este considerat cel mai mare carnaval din lume, avînd zilnic cîte două milioane de oameni pe străzi. Primul festival de la Rio datează din 1723.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load