COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

A fost rezolvat unul dintre marile mistere din Al Doilea Război Mondial

A fost rezolvat unul dintre marile mistere din Al Doilea Război Mondial

Un grup de pasionați de scufundări al cărui șef este un bărbat care în viața de zi cu zi lucrează ca șofer pe un camion care transportă carne a rezolvat unul dintre marile mistere din Al Doilea Război Mondial.

USS Eagle 56 a fost o navă de patrulare americană care a fost distrusă pe 23 aprilie 1945 de un submarin german cu cîteva zile înainte de terminarea conflagrației mondiale.

Nava s-a rupt în două și din cei 62 de membri ai echipajului, doar 13 au fost salvați, a scris Business Insider.

Marina Statelor Unite a catalogat dezastrul ca accident, atribuind scufundarea unei explozii în camera cazanelor. Din 2001, s-a vorbit despre un act deliberat de război și s-a indicat și „vinovatul”: submarinul german U-853.


Epava acestei nave n-a fost niciodată găsită și, din acest motiv, misterul a persistat ani la rînd. Mai precis, 73 de ani nu s-a știut ce s-a întîmplat cu nava.

„Vizibilitatea e de doar zece metri. După, totul e negru”

Din 2014, un grup de prieteni fascinați de scufundări și de găsirea „relicvelor” importante ascunse pe fundul mărilor și oceanelor a pornit pe urmele acestei epave.

Și au găsit-o, în iunie 2018, reușind să dibuie locul unde epava se scufundase, nu departe de țărmul statului Maine.

Jeff Goodreau, cel care a făcut marea descoperire, este șofer pe un camion care transportă carne. El, împreună cu Donald Ferrara, alături de colegii lor de echipaj Ryan King, Danny Allan, Bob Foster, Nate Garrett, Josh Cummings și Mark Bowers au făcut marea descoperire.

„M-am îndrăgostit de acest lucru de la prima scufundare”, a spus Goodreau, carer avea 18 ani cînd a participat la prima sa expediție sub ape.

Donald Ferrara, „mîna lui dreaptă”, s-a îndrăgostit de scufundări din „pricina” omul de știință Jacques Cousteau.

„Mulți oameni au căutat-o. Nimeni nu a găsit-o”, a spus Goodreau, care a descris zona aceea de ocean plină de munți și de canioane. „E ca și cum ai arunca o cană cu sare pe fundul unui canion și ai căuta-o.

Vizibilitatea în zonă este doar pînă la zece metri. După aceea, totul e negru.

Membrii acestui comandou s-au documentat iarnă de iarnă despre această navă, coordonatele urmate de ea.

Au cunoscut rudele victimelor

Donald Ferrara, care lucrează în poliție, a susținut că a ajuns să-i deplîngă pe cei dispăruți ca pe niște apropiați.

Ei au ajuns să cunoască și multe dintre rudele celor dispăruți atunci. Din păcate, ei n-au putut să împărtășească bucuria descoperiririi epavei cu cei 13 supraviețuitori ai incidentului din urmă cu 73 de ani, fiindcă toți muriseră.

„Unii au mers la mormintele lor, fiindcă au simțit că alți oameni au dat vina pe ei pentru ce s-a întîmplat”, a mai spus Goodreau.

Această descoperire a dus la realizarea unui documentar intitulat „The Hunt for Eagle 56” (În căutarea Eagle 56). Acest echipaj va continua căutările subacvatice cu speranța că va descoperi torpila care a scufundat acest vas.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load