A fost numită o altă cauză a incendiului de la Notre Dame

A fost numită o altă cauză a incendiului de la Notre Dame

Tragedia care a avut loc luni în Paris, care a dus la distrugerea parţială a Catedralei Notre Dame, ar fi putut fi cauzată de o eroare a unui computer, spune rectorul catedralei, Patrick Chauvet.


Acesta nu a elaborat pe baza acestei declaraţii, însă investigaţiile preliminare spun că un scurt-circuit ar putea fi cauza pentru care structura de lemn a turnului a luat foc iniţial. Ulterior, focul s-a propagat pe întregul acoperiş.


Chauvet spune că un computer ar fi cauza, însă de asemenea nu doreşte să ofere detalii complete, întrucăt investigaţia completă va dura două sau trei luni, moment în care vor fi oferite toate informaţiile către public. De asemenea, poliţia din Paris a spus joi că un scurt-circuit al unui lift, probabil unul folosit în procesul de restaurare, care era în desfăşurare, ar fi aprins structura de lemn a turnului. Conform Le Parisien, o alarmă de incendiu a fost declanşată imediat după ce au apărut primele flăcări, însă în computer, alarma era raportată într-un alt loc.


Astfel, probabil că rectorul catedralei se referă în special la faptul că din cauza unui computer, flăcările nu au putut fi stinse la timp, întrucăt focul era raportat în altă parte decăt era de fapt, iar pompierii s-au concentrat în alte locuri. Totuşi, nu este clar dacă scurt-circuitul liftului a avut loc din cauza computerului, sau dacă a fost o simplă problemă tehnică. Patrick Chauvet a mai spus că existau alarme de incendiu în toată clădirea şi că erau „bine protejate”. Astfel, posibilitatea ca cineva să fi modificat alarmele în scopuri maliţioase este scăzută.


În acest moment, pompierii s-au retras de la faţa locului, întrucăt structura a fost stabilizată, o echipă de arhitecţi şi muncitori  consolidănd clădirea în punctele în care era în pericol să se prăbuşească. Aproape toate obiectele de valoare au fost recuperate şi transportate în alte locuri pentru păstrare, căteva ajungănd chiar la Muzeul Luvru.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load